tisdag, januari 16, 2007

Zelda

Någonstans bortom vad vi idag uppfattar som verklighet utspelas den eviga kampen mellan gott och ont. Där de små kan vinna över det stora i en verklighet som pendlar mellan självklarhet och bisarra ting. Den ensamma pojken som vaknar upp på morgonen med känslan att någonting hemskt har hänt sin farbror. Han springer ut i en värld som han tidigare inte varit i för att hitta sin farbror skadad och den sköna prinsessan Zelda bortrövad av den onda trollkarlen. Just i detta ögonblick förstår den unga pojken att det är nu han ska lyfta sin faders klinga för att bekämpa de onda makterna.

Den unga pojken vid namn Mick slänger sig in i ett äventyr som som uppehåller honom hela dagen. Han lever på snus och Digestive kex med Philadelfiaost på och dricker gör han bara i kisspauserna för det är då han kan tilllåta sig tillgången till vatten. På grund av storstädning dagen innan har han inga vattenflaskor att tillgå men han känner sig trygg då han drack en massa öl helgen innan.

Mörkret faller över staden medans hjälten precis fått tillgång till the Moonstone som ger honom tillgång till den mörka världen. Helt plötsligt uppenbarar sig en helt ny dimension av den värld den unga pojken tagit förgivet. Den sköna prinsessan Zelda har fångats i sju diamanter som är utsprida över den nya dimensionen.

Natten kommer bli lång, det är bäst att slänga sig in i äventyret direkt, Mick har en prinsessa att rädda.